Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Σαντορινιός: Έτσι θα λειτουργεί το μεταφορικό ισοδύναμο (ΒΙΝΤΕΟ)
[Real]: Σαντορινιός: Έτσι θα λειτουργεί το μεταφορικό ισοδύναμο (ΒΙΝΤΕΟ)

[Real]: Σαντορινιός: Έτσι θα λειτουργεί το μεταφορικό ισοδύναμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το μεταφορικό ισοδύναμο μίλησε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Καλημέρα Ελλάδα» ο αρμόδιος υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος εξήγησε ότι δεν πρόκειται για αντιστάθμισμα στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά για μια φιλοσοφία βάσει της οποίας οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις θα εξισωθούν με τις χερσαίες.
Όπως σημείωσε, η μείωση του κόστους αφορά τόσο τους νησιώτες, όσο και τα αγαθά.
Όσον αφορά στο πρακτικό μέρος, ο επιβάτης θα πληρώνει το εισιτήριο και έπειτα από λίγες μέρες θα πιστώνεται η διαφορά στο λογαριασμό του.
Η πρόβλεψη για τη μείωση είναι να πληρώνει ο επιβάτης ποσό ανάλογο με αυτό που θα πλήρωνε αν έκανε την ίδια απόσταση σε χερσαία διαδρομή.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικό από την 1η Ιουλίου 2018 και θα αφορά στις μετακινήσεις με το πλοίο, ενώ στην πορεία θα εξεταστεί και η εφαρμογή του στα αεροπορικά εισιτήρια.
Ο κάθε νησιώτης θα πρέπει να ανοίξει/δηλώσει έναν τραπεζικό λογαριασμό, να δηλώσει την κατοικία και τον ΑΦΜ του και στη συνέχεια θα αποκτήσει την κάρτα νησιώτη. Στην πορεία θα δείχνει την κάρτα στο πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων και θα λαμβάνει τη διαφορά της τιμής του εισιτηρίου, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ν.Σαντορινιού, θα πιστώνεται σε διάστημα που δε θα ξεπερνά τη μία εβδομάδα.
Όσο αφορά τα νησιά των οποίων τους κατοίκους θα αφορά το μέτρο, θα είναι αρχικά τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, πλην της Ρόδου, τέσσερα μικρά νησιά των Κυκλάδων και τα διαπόντια νησιά του Ιονίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!