Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Ρέγκλιγκ: Δεν είναι απαραίτητη η πλήρης πολιτική ένωση για τη σωστή λειτουργία της ΟΝΕ
[Real]: Ρέγκλιγκ: Δεν είναι απαραίτητη η πλήρης πολιτική ένωση για τη σωστή λειτουργία της ΟΝΕ

[Real]: Ρέγκλιγκ: Δεν είναι απαραίτητη η πλήρης πολιτική ένωση για τη σωστή λειτουργία της ΟΝΕ

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Την εκτίμηση ότι δεν είναι απαραίτητη η πλήρης πολιτική ένωση για τη σωστή λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης της ΕΕ, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλιγκ σήμερα από την Φλαμανδική Πόλη Μπρούχε, όπου εδρεύει το Κολέγιο της Ευρώπης.
O Kλάους Ρέγκλιγκ απευθυνόμενος στους φοιτητές του ανώτατου αυτού ιδρύματος, που αποτελεί φυτόριο μελλοντικών στελεχών των κοινοτικών οργανισμών, εξήγησε αναλυτικά ότι “η πλήρης δημοσιονομική και πλήρης πολιτική ένωση δεν είναι ούτε πολιτικά επιθυμητή, ούτε απαραίτητη για μια σωστά λειτουργούσα νομισματική ένωση”.
Bεβαίως επεσήμανε ότι παρά την ως τώρα πρόοδο, η ζώνη του ευρώ πρέπει να λάβει περαιτέρω μέτρα για να καταστήσει τη νομισματική ένωση πιο ισχυρή. Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση κατέρρευσε κατά τη διάρκεια κρίσεων, συμβάλλοντας στην κακή οικονομική κατανομή των κινδύνων στη ζώνη του ευρώ και σημείωσε ότι τα φορολογικά και ιδιωτικά κανάλιατης αγοράς πρέπει να διευρυνθούν για να μοιραστούν τον οικονομικό κίνδυνο, να καταστήσουν την ευρωζώνη πιο ανθεκτική.
Ο επικεφαλής του ESM κατέστησε σαφές ωστόσο, ότι το η ευρζώνη συνεχίζει και έχει προβλήματα, και κυρίως οφέιλει νβα αντιμετωπίσει το ζήτημα των NPLs: “τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλά”, σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!