Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Πρωτοβουλία αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Κρήτη
[Real]: Πρωτοβουλία αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Κρήτη

[Real]: Πρωτοβουλία αναπτυξιακού σχεδιασμού στην Κρήτη

Το Ηράκλειο συμμετέχει στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO για τις «Πόλεις που Μαθαίνουν», καθώς η συμμετοχή του Δήμου υποστηρίχθηκε από την αρμόδια ελληνική εθνική επιτροπή, με την καταλυτική συμβολή της προέδρου της, Μαρίας -Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου- Τζιτζικώστα, όπως επισημαίνει ο Δήμος της πόλης.
Η ένταξη του Ηρακλείου στο παγκόσμιο δίκτυο της UNESCO, αποτελεί ορόσημο για την αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας, αφού συμβάλλει στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Ηρακλείου, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης και προσκαλώντας πολίτες, φορείς και αυτοδιοίκηση να αποτελέσουν τα δομικά υλικά μιας κοινότητας που μαθαίνει, δημιουργεί και αναπτύσσεται δια βίου.
Σκοπός του δικτύου, σύμφωνα με τον Δήμο, είναι να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει κοινότητες σε όλο τον κόσμο, να υιοθετήσουν πρακτικές δια βίου μάθησης, προωθώντας συνέργειες και αναδεικνύοντας συνδέσμους μεταξύ των μελών του.
Τα μέλη του δικτύου αναλαμβάνουν την υποχρέωση να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες τους να μαθαίνουν και να αναπτύσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.
Παράλληλα, στο πλαίσιο ενός συμμετοχικού σχεδιασμού, δίνουν φωνή σε φορείς της πόλης να αλληλεπιδράσουν και τελικά να συλλάβουν και να υλοποιήσουν πρωτότυπες ιδέες που παρεμβαίνουν δυναμικά στον κοινωνικό ιστό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!