Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Ο πρώτος κλαδικός συνεταιρισμός αιγοπροβατοτροφίας σε όλη την χώρα γίνεται πραγματικότητα
[Real]: Ο πρώτος κλαδικός συνεταιρισμός αιγοπροβατοτροφίας σε όλη την χώρα γίνεται πραγματικότητα

[Real]: Ο πρώτος κλαδικός συνεταιρισμός αιγοπροβατοτροφίας σε όλη την χώρα γίνεται πραγματικότητα

Την τύχη στα χέρια τους παίρνουν οι κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στο κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας, καθώς ενώνουν τις δυνάμεις τους στην δημιουργία της πρώτης κλαδικής συνεταιριστικής οργάνωσης, με την επωνυμία “Αιγοπροβατοτρόφοι Ελλάδας”, με έδρα το Αμύνταιο Φλώρινας. Οκτώ συνεταιριστικές οργανώσεις από την Θεσσαλία, την κεντροδυτική Μακεδονία και την Θράκη, αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του υπό ίδρυση συνεταιρισμού, ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει από το εγχείρημα, η εμβληματική συνεταιριστική οργάνωση των Καλαβρύτω,ν που αποτελεί πρότυπο στο κλάδο των προϊόντων αιγοπρόβειου γάλακτος. “Ψυχή” της όλης προσπάθειας ο αντιπρόεδρος του συνεταιρισμού Αμυνταίου “Ε – Ποιµένων”, Χαράλαμπος Ματενίδης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ανέφερε ότι “την προσπάθειά μας στηρίζουν οργανώσεις από την νησιωτική Ελλάδα”, που με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών αναμένεται να γίνουν μέλη μας.
Όπως εξήγησε, “οι δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια από υπεύθυνους και ανεύθυνους, και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον κλάδο της Αιγοπροβατοτροφίας στον αφανισμό, είναι ο λόγος της συσπείρωσης μας”.
Η νέα κλαδική συνεταιριστική οργάνωση θα εκπληρώνει όλα τα χαρακτηριστικά της επαγγελματικής οργάνωσης που ορίζει η ΕΕ, θα λειτουργεί ως Οικονομικός φορέας, θα ασκεί οικονομική δραστηριότητα και θα εκπροσωπεί τα συμφέρονται των συνεταιρισμένων αιγοπροβατοτρόφων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ. “Θα είμαστε η έγκυρη φωνή του χώρου μας και ο επίσημος συνομιλητής στις σχέσεις μας με το κράτος και την ΕΕ”, σημείωσε ο κ. Μετενίδης, καταλήγοντας ότι “ελπίζουμε η πολιτεία να μας δείξει την σοβαρότητα που αξίζουμε”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!