Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Προκαλεί ο Ερντογάν μπροστά στον Παυλόπουλο: Θέτει θέμα επικαιροποίησης της Συνθήκης – Μιλά για «Τούρκους στη Θράκη» – Βάζει ζήτημα για το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)
[Real]: Προκαλεί ο Ερντογάν μπροστά στον Παυλόπουλο: Θέτει θέμα επικαιροποίησης της Συνθήκης  – Μιλά για «Τούρκους στη Θράκη» – Βάζει ζήτημα για το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

[Real]: Προκαλεί ο Ερντογάν μπροστά στον Παυλόπουλο: Θέτει θέμα επικαιροποίησης της Συνθήκης – Μιλά για «Τούρκους στη Θράκη» – Βάζει ζήτημα για το Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα 24ωρο μετά την εμπρηστική τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Τούρκος Πρόεδρος αμφισβήτησε εκ νέου τη Συνθήκη της Λωζάννης.
Μιλώντας μπροστά στον Προκόπη Παυλόπουλο, o Ρετζέπ Ταγίπ Eρντογάν έθεσε θέμα επικαιροποίησης της Συνθήκης, μίλησε για «Τούρκους στη Θράκη» και έβαλε ζήτημα για το Αιγαίο.
«Διατυπώσατε κάποιες αλήθειες, ανοιχτά και ξεκάθαρα. Στη Συνθήκη της Λωζάνης υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες, οι οποίες δεν κατανοούνται σωστά. Αυτή είναι μια συμφωνία, η οποία υπογράφτηκε πριν από 94 χρόνια και όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.
Στα 94 χρόνια οικοδομείται ξανά ο κόσμος, άλλαξαν πολλά πράγματα και εμφανίστηκαν καινούργια θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.Στη συνθήκη της Λωζάνης χαρακτηρίζεται μουσουλμανική η κοινότητα στην Ελλάδα, αλλά στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπάρχει η αναφορά στη λέξη «τουρκική», σημείωσε.
Ο ίδιος είπε ότι πρέπει να αξιολογήσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων εκεί. «Μπορούμε να απαντήσουμε το ερώτημα αν οι μουσουλμάνοι μπορούν να ασκήσουν τη θρησκεία τους βάσει της συνθήκης της Λωζάνης;» αναρωτήθηκε.
Τόνισε ότι υπάρχουν προσπάθειες να διορίζονται οι μουφτήδες από ανθρώπους που διορίζει το κράτος. Στην Τουρκία ο πατριάρχης δεν είναι διορισμένος, εκλέγεται από την Αγία Σύνοδο, σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!