Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 19 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Προϋπολογισμός: Το φρένο στις δαπάνες μπαλώνει τρύπες στα έσοδα
[Real]: Προϋπολογισμός: Το φρένο στις δαπάνες μπαλώνει τρύπες στα έσοδα

[Real]: Προϋπολογισμός: Το φρένο στις δαπάνες μπαλώνει τρύπες στα έσοδα

Με πλήρη υπερκάλυψη της υστέρησης των εσόδων από τη συγκράτηση δαπανών, το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού επανήλθε εντός στόχων, εμφανίζοντας μάλιστα υπέρβαση 116 εκατ. ευρώ.
Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν «μαύρη τρύπα» 2,842 δισ. ευρώ στα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, μεγάλο μέρος της οποίας οφείλεται στην υπέρβαση των επιστροφών φόρων κατά περίπου 2 δισ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο.
Στο 10μηνο, οι επιστροφές φόρων έφτασαν μια ανάσα από τα 4,5 δισ. ευρώ, όταν στο σύνολο του έτους θα έπρεπε να είναι 3,2 δισ. ευρώ. Τα έσοδα προ επιστροφών φόρων υστερούν κατά περίπου 250 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο και τα έσοδα αποκρατικοποιήσεων κατά 54 εκατ. ευρώ.
Δραματική υστέρηση όμως εμφανίζουν τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) κατά 577 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα στο τέλος Οκτωβρίου να είναι μόλις 1,3 δισ. ευρώ από 2,7 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο και έναντι στόχου για 1,9 δισ. ευρώ.
Η συνακόλουθη υστέρηση κατά 1 δισ. ευρώ των δαπανών του ΠΔΕ εξηγεί μόνο κατά το 1/3 την υποεκτέλεση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού κατά 2,94 δισ. ευρώ. Οι πρωτογενείς δαπάνες εμφανίζουν υστέρηση 1,852 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!