Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Μακριά από λύση στο Κυπριακό αν δεν αλλάξει η στάση της Τουρκίας
[Real]: Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Μακριά από λύση στο Κυπριακό αν δεν αλλάξει η στάση της Τουρκίας

[Real]: Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Μακριά από λύση στο Κυπριακό αν δεν αλλάξει η στάση της Τουρκίας

«Σε αυτές τις πάρα πολύ δύσκολες μέρες που διανύουμε είναι πραγματικά πάρα πολύ ενθαρρυντικό για όλους τους Ελληνοκύπριους να πούμε τις ξεκάθαρες θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης οι οποίες μας βοηθούν να διαπραγματευτούμε έτσι ώστε να απαλλαγούμε από την τουρκική κατοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Τόνισε δε, ότι «όλοι όσοι καλοπροαίρετα θέλουν να μας βοηθήσουν να επιλύσουμε το Κυπριακό καλά θα κάνουν να αποτανθούν στην Τουρκία, τη χώρα που κατέχει σήμερα παράνομα τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η χώρα που με τη δική της αδιαλλαξία έχει οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε ένα αδιέξοδο».
Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι «όσο η Τουρκία δεν αλλάζει στάση και δεν δέχεται να έρθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τη διάθεση να συμβιβαστεί, θα είμαστε πολύ μακριά από μία λύση. Πρέπει να αλλάξει στάση η Τουρκία».
Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ τόνισε, επίσης, ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ε/Κ στηρίζουν και υιοθετούν πλήρως την ξεκάθαρη θέση πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση του Κυπριακού με την παραμονή των εγγυήσεων και τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!