Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Πρεμιέρα με παγίδες στη δεύτερη αξιολόγηση – Μυστήριο με Βελκουλέσκου
[Real]: Πρεμιέρα με παγίδες στη δεύτερη αξιολόγηση – Μυστήριο με Βελκουλέσκου

[Real]: Πρεμιέρα με παγίδες στη δεύτερη αξιολόγηση – Μυστήριο με Βελκουλέσκου

Μέσα σε ένα βαρύ κλίμα σχετικά με την «επόμενη μέρα» του ελληνικού προγράμματος και με την κόντρα μεταξύ Βερολίνου και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος να μοιάζει -μέχρι στιγμής- αγεφύρωτη, ξεκινά σήμερα η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών φτάνουν στην Αθήνα για να προετοιμάσουν το έδαφος ώστε την Πέμπτη ή την Παρασκευή να ξεκινήσει η αξιολόγηση με τους επικεφαλείς των ομάδων από ΕΕ ΔΝΤ ΕΚΤ και ΕΜΣ.
Η «προετοιμασία» της αξιολόγησης θα επικεντρωθεί στα 10 από τα πιο βασικά θέματά:
1. Την προσπάθεια επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων για το 2016 και το 2017. Στο κεφάλαιο αυτό, η ομάδα των τεχνοκρατών θα ελέγξει έσοδα, δαπάνες, την πορεία των οικονομικών ασφαλιστικών ταμείων, δημόσιων νοσοκομείων, ΟΤΑ αλλά και το πρόγραμμα εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.
2. Τα εργασιακά και την προετοιμασία που έχει γίνει για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τα σχέδια του υπουργείου για τον κατώτερο μισθό, τις ομαδικές απολύσεις και την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
3. Την συνέχιση του ασφαλιστικού με τις δομές για την είσπραξη των επιπλέον εισφορών που θα επιβληθούν από 1/1/2017 σε ελευθέρους επαγγελματίες και βεβαίως την σύσταση και λειτουργία του νέου ασφαλιστικού υπερταμείου κύριας ασφάλισης, του γνωστού πλέον ΕΦΚΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!