Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Πόσο θα στοιχίσει η «είσοδος» του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
[Real]: Πόσο θα στοιχίσει η «είσοδος» του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

[Real]: Πόσο θα στοιχίσει η «είσοδος» του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Με νέα μέτρα που ξεκινούν από 1,9 δισ. ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τα 3,8 δισ. ευρώ κινδυνεύει να πληρώσει η Ελλάδα την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμά της, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.
Ο συμβιβασμός μεταξύ της Γερμανίας και του ΔΝΤ για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων σε μεσοπρόθεσμη βάση είναι δεδομένο ότι πια θα καταλήξει σε βάρος της Ελλάδας.
Ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης ζητούν την αναθεώρηση των δημοσιονομικών, αίτημα που αποτελεί στόχος από το περασμένο καλοκαίρι.
Μάλιστα ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών έχει στα χέρια του σενάριο που έχει επεξεργαστεί ο ΟΔΔΗΧ και είναι σε γνώση του ΕΜΣ, με βάση το οποίο η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους δεν επηρεάζεται αν μετά το 2018 ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα μειωθεί από το 3,5% του ΑΕΠ, στο 2,5% του ΑΕΠ.
Βεβαίως το σενάριο αυτό έχει δύο σταθερές: Δεν θα επιβαρυνθεί σε τίποτα το ήδη υφιστάμενο σχέδιο για την ελάφρυνση του χρέους που έχει εκπονήσει ο ΕΜΣ αλλά και η Ελλάδα δεν θα αναλάβει υποχρέωση για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα τα χρόνια μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος προσαρμογής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!