Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Πηγές του υπ.Διοικ.Ανασυγκρότησης απαντούν για τον αριθμό των μετακλητών
[Real]: Πηγές του υπ.Διοικ.Ανασυγκρότησης απαντούν για τον αριθμό των μετακλητών

[Real]: Πηγές του υπ.Διοικ.Ανασυγκρότησης απαντούν για τον αριθμό των μετακλητών

Ως «εικονική πραγματικότητα» χαρακτηρίζει τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που εμφανίζονταν στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του κράτους.
Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη στον realfm 97,8 και στον Νίκο Στραβελάκη, όπου ρωτήθηκε για το σχετικό θέμα, κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν:
1. Ο αριθμός των 2067 μετακλητών που εμφανίζεται σε διάφορα δημοσιεύματα αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους, έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2016. Στους 2067 μετακλητούς (θυμίζουμε ότι αν αποχωρήσει ο υπουργός, ο βουλευτής ή δήμαρχος παύει άμεσα και η σύμβαση των μετακλητών) συμπεριλαμβάνονται οι επιστημονικοί συνεργάτες όλων των βουλευτών, ανεξαρτήτως κόμματος (567), οι μετακλητοί που υπηρετούν σε Βουλή και στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες όλων των κομμάτων (151), οι μετακλητοί των Δημάρχων και των λοιπών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (631), κ.λπ.
2. Έως το Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “Μετακλητοί” καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικοί συνεργάτες, κ.λπ. υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, κ.ά. Με απλά λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, “καταγραφόταν” μια “εικονική πραγματικότητα” που απέκρυβε την πραγματικότητα από τους πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!