Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς»
[Real]: Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς»

[Real]: Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς»

Κατηγορηματικός ως προς το θέμα της κατάργησης της «προσωπικής διαφοράς» εμφανίστηκε, σε συνέτευξή του, ο Αναστάσιος Πετρόπουλος.
«Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν τέθηκε καθόλου στη συζήτηση με τους δανειστές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απαντώντας σε ερώτηση για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητεί μειώσεις από 1,8% έως 42,4% στις κύριες συντάξεις και κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς».
Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά αναμένονται μειώσεις του ΕΚΑΣ από 30 έως 40%, με στόχο να εξοικονομηθούν 431 εκατομμύρια ευρώ.
«Προσπαθήσαμε να κάνουμε κατανομή της επιβάρυνσης για το ΕΚΑΣ» είπε το κυβερνητικό στέλεχος, σηνμειώνοντας ότι το 2018 θα υπάρξει αύξηση των συντάξεων κατά 1,9% εφόσον υπάρξει καλυτέρευση των δεικτών στην Οικονομία.
Όσον αφορά στα «μπλοκάκια» μετά τη νέα ρύθμιση, τόνισε ότι ένας εργαζόμενος που λαμβάνει για παράδειγμα 200 ευρώ με μπλοκάκι, η εισφορά που καλείται να πληρώσει είναι 45 ευρώ.
«Αυτό γιατί δεν θα ασφαλίζεται σαν να είναι αυτοτελής η σύνταξη με μπλοκάκι. Ενώ μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένος να ασφαλίζεται στην κατηγορία του ΟΑΕΕ» εξήγησε.
ΠΗΓΗ: antenna.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!