Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε τέταρτο μνημόνιο
[Real]: Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε τέταρτο μνημόνιο

[Real]: Πετρόπουλος: Δεν υπάρχει λόγος να έχουμε τέταρτο μνημόνιο

«Τέταρτο μνημόνιο δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε και δεν υπάρχει και λόγος να έχουμε» τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 FM”, εκτιμώντας παράλληλα ότι «η συγκυρία επιτρέπει να έχουμε ολοκληρώσει την αξιολόγηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα».
«Εκείνο που ενδεχομένως να χρειάζεται σε κάθε περίπτωση είναι να προσδιοριστούν κάποια σημεία, τα οποία εντοπίζουμε κι εμείς ότι χρειάζονται κάποια ειδικότερη ρύθμιση ή εξειδίκευση» είπε ο υφυπουργός, φέροντας ως παράδειγμα τις διορθωτικές κινήσεις που υπήρξαν στον Νόμο 4387/2016 για το Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας.
«Εισάγουμε προς ψήφιση στη Βουλή μία σειρά διατάξεις που κάνουν πιο αποτελεσματική τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, διότι εν γνώση μας κάποια θέματα έμειναν για να αντιμετωπιστούν λεπτομερώς στη συνέχεια, ζητήματα εφαρμογής τα οποία συζητάμε και με τους δανειστές, καθώς (…) δεν είναι εύκολα πράγματα, 80 χρόνια μετά την ίδρυση του ΙΚΑ να αλλάζεις συθέμελα το τοπίο του ασφαλιστικού χώρου και να έχεις μία νέα θεσμική δομή που προφανώς λόγω του μεγέθους της πρέπει να παρεμβαίνεις, διότι δεν τελειώνει με μιας αυτό το εγχείρημα» εξήγησε.
Σε ό,τι αφορά το ύψος των συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι το 4,5% πλεόνασμα, που έπρεπε να έχει η χώρα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ΝΔ, θα σήμαινε δραματική περικοπή συντάξεων και μισθών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!