Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Περιφέρεια Αττικής: Δυσλειτουργίες και παθογένειες ακυρώνουν ώριμα και κρίσιμα έργα
[Real]: Περιφέρεια Αττικής: Δυσλειτουργίες και παθογένειες ακυρώνουν ώριμα και κρίσιμα έργα

[Real]: Περιφέρεια Αττικής: Δυσλειτουργίες και παθογένειες ακυρώνουν ώριμα και κρίσιμα έργα

Σε θεατρική επιθεώρηση παραπέμπουν οι παλινωδίες και τα πισωγυρίσματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής στην προσπάθεια να εντάξουν ώριμα έργα στο πρόγραμμα της. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση γιατί αρκετές φορές επικρατεί αδυναμία, απόγνωση αλλά και οργή καθώς μεμιάς ακυρώνονται κόποι, σειρά διαδικασιών και συναντήσεων που προηγήθηκαν για την προώθηση κρίσιμων έργων υποδομής, υψηλού κόστους. Ο αγώνας με το τέρας της γραφειοκρατίας, άνισος και με πολλά «κρυφά χαρτιά» να εμφανίζονται από το «χρονοντούλαπο» γονατίζοντας και τον πιο δυνατό αντίπαλο.
Το μέγεθος των προσπαθειών αποκάλυψε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Αττικής Χρήστος Καραμάνος με αφορμή την πρόσφατη παρουσίαση της Α΄ τροποποίησης του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της ΠΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Αναφερόμενος στα 852 από τα 1000 έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΕ επί των ημερών της νέας Περιφερειακής Αρχής, ο κ. Καραμάνος χαρακτήρισε «εξαιρετικά δύσκολη» τη διαδικασία που πασχίζουν να προωθήσουν καθημερινά, αντιμετωπίζοντας «σύνθετες και πολύπλευρες» εκδοχές για την ωρίμανση των έργων, οι υπηρεσίας της ΠΑ, το ΠΕΣΥ και κυρίως η Οικονομική Υπηρεσία.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον «Κυκλοβόρο». «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγωγό όμβριων και αποχέτευσης στην Αθήνα. Εξυπηρετεί μεγάλη πυκνοκατοικημένη έκταση, εκτείνεται από Αμπελόκηπους-Κυψέλη μέχρι Πετράλωνα και Ελαιώνα. Είναι παντορροϊκό (όμβρια και λήμματα), εκβάλλει στον Κηφισό και στη θάλασσα και αποτελεί “ωρολογιακή βόμβα υγειονομικού – περιβαλλοντικού κινδύνου”».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!