Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Παυλόπουλος σε Κουρουμπλή: Αναγκαία η αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
[Real]: Παυλόπουλος σε Κουρουμπλή: Αναγκαία η αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

[Real]: Παυλόπουλος σε Κουρουμπλή: Αναγκαία η αξιοποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Τη σημασία της διάκρισης μεταξύ Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας και ιδίως στη Νομοθεσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή ,στην Ηρώδου του Αττικού.
Παράλληλα, ο ΠτΔ επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Αποκεντρωμένων Δομών του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη.
Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας του πολίτη με το Κράτος μπορεί να εξαλείψει και τα «προγεφυρώματα διαφθοράς», γιατί όταν δεν παρεμβαίνει το ανθρώπινο στοιχείο, τότε δύναται να μειωθεί και το θέμα της διαφθοράς, το οποίο είναι πάντα υπαρκτό.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, υποστήριξε ότι το 2017 θα είναι χρόνος ιστορικός για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, γιατί η καθιέρωση του Μητρώου Πολιτών θα φέρει μεγάλη ανατροπή στα σημερινά δεδομένα, και έτσι η Ελλάδα δεν θα έχει να ζηλέψει άλλες χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!