Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Παρέμβαση της ΕΚΤ για χρέος και πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης
[Real]: Παρέμβαση της ΕΚΤ για χρέος και πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

[Real]: Παρέμβαση της ΕΚΤ για χρέος και πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Το ρόλο του μεσολαβητή για μια λύση στο χρέος στην οποία θα συμφωνήσουν ΔΝΤ και Ελλάδα αναλαμβάνει πλέον η ΕΚΤ, βάζοντας στο τραπέζι και το ενδεχόμενο πρόωρης ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, έγινε μια σχετική ενημέρωση για τις επόμενες κινήσεις της Κεντρικής Τράπεζας του Ευρώ.
Από τις αρχές του μήνα, πριν από την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας γίνονται -με πρωτοβουλία και της ΕΚΤ- διαδοχικές συναντήσεις με στελέχη των θεσμών ώστε να βρεθεί μια μέση λύση, το ΔΝΤ να ενταχθεί ενεργά στο πρόγραμμα και η ελληνική οικονομία να ξεκινήσει σιγά – σιγά να σταθεροποιείται σε μόνιμη βάση.
Μέχρι στιγμής, το εγχείρημα δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αλλά τουλάχιστον υπάρχει διαβούλευση. «Όλοι μιλάνε με όλους, υπάρχουν πολλοί παίκτες που ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» είπε μετά την χθεσινή σύσκεψη ο κ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!