Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Παραμένουν ανοιχτά προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της ελληνικής δόσης, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο
[Real]: Παραμένουν ανοιχτά προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της ελληνικής δόσης, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο

[Real]: Παραμένουν ανοιχτά προαπαιτούμενα πριν την εκταμίευση της ελληνικής δόσης, σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Την εκτίμηση ότι “το πράσινο φως” για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης που είναι συνδεδεμένη με την 3η αξιολόγηση του 3ου ελληνικού προγράμματος διάσωσης θα δοθεί “σύντομα”, όχι όμως απαραίτητα στο eurogroup της Δευτέρας, εξέφρασε κοινοτικός αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, η δεσμευτική προσφορά για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας για την επένδυση στο “ελληνικό” παραμένουν ανοιχτά ως προαπαιτούμενα. Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε την εξέλιξη της υπόθεσης τεχνική και δήλωσε πως “οι θεσμοί θα δουν πόσο μακριά έχουμε πάει, ενδεχομένως να είναι έτοιμοι για τη Δευτέρα, ενδεχομένως και όχι”.
Σε σχέση με τους πλειστηριασμούς το προαπαιτούμενο είναι “να εκτελούνται ανεμπόδιστα”. Ο ορισμός της “ανεμπόδιστης εκτέλεσης” θα δωθεί από τους θεσμούς ανέφερε. Διευρκίνισε δε ότι “οι θεσμοί θα αποφασίσουν αν τα τρία αυτά προαπαιτούμενα έχουν εκτελεστεί ή όχι”.
Ο ίδιος αξιωματούχος εξήγησε ότι το θέμα της επιτήρησης μετά το πρόγραμμα είναι αντικείμενο διασυνδεδεμένο με την τρέχουσα συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο δεν πήρε “θέση” για το αν και κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει προληπτική γραμμή πιστώσεων ή κάποιου άλλου είδους διευθέτηση. Σε σχέση με την πιστωτική γραμμή, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι “το θέμα δεν είναι στο χέρι του Επιτρόπου, ή των Κρατών Μελών, αλλά της ενδιαφερόμενης χώρας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!