Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Η ΕΕ παρακολουθεί στενά την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών διαβεβαιώνει ο Επίτροπος Στυλιανίδης
[Real]: Η ΕΕ παρακολουθεί στενά την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών διαβεβαιώνει ο Επίτροπος Στυλιανίδης

[Real]: Η ΕΕ παρακολουθεί στενά την υπόθεση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών διαβεβαιώνει ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Βρυξέλλες,
του Θάνου Αθανασίου

Ο Επίτροπος αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και την διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης εκπροσώπησε την Κομισιόν κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.
Ο Επίτροπος διαβεβαίωσε ότι “οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις” και ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο “να πράξει το ίδιο και να συνεργαστεί για την ταχεία επίλυση αυτής της κατάστασης – για τους δύο στρατιωτικούς, για τις οικογένειές τους και για το διάλογο στην ταραγμένη περιοχή μας”.
“Το περιστατικό επί των χερσαίων συνόρων και η επακόλουθη κράτηση δύο στρατιωτών στην Τουρκία έτυχε προσοχής πολύ πέρα από την Ελλάδα και την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων επιπέδων της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δήλωσε ο Επίτροπος Στυλιανίδης.
“Στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων εξέφρασαν τη σοβαρή ανησυχία τους για τη συνεχιζόμενη κράτηση πολιτών της ΕΕ στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών”, υπενθύμισε ο Επίτροπος και τόνισε ότι “το Συμβούλιο ζήτησε την ταχεία και θετική επίλυση αυτών των θεμάτων, σε συνεργασία με τα κράτη μέλη”.
Συμπλήρωσε δε ότι “το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξακολουθεί να ασχολείται με αυτά τα θέματα” και πως “λίγο αργότερα, οι πρόεδροι Γιούνκερ και Τουσκ συζήτησαν άμεσα και μακροπρόθεσμα το ζήτημα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν κατά τη συνάντηση των ηγετών στη Βάρνα”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!