Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Παππάς: Το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφιακή Ελλάδα είναι για όλους
[Real]: Παππάς: Το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφιακή Ελλάδα είναι για όλους

[Real]: Παππάς: Το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφιακή Ελλάδα είναι για όλους

«Καθώς ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής, κοινωνικής και προσωπικής μας δραστηριότητας, καθώς και η διεκπεραίωση μεγάλου πλήθους συναλλαγών με οικονομικούς και διοικητικούς θεσμούς, διεκπεραιώνεται μέσω των εφαρμογών της ψηφιακής τεχνολογίας, ζητήματα όπως η ουδετερότητα των δικτύων, οι ανοικτές τεχνολογίες και τα πνευματικά δικαιώματα σε λογισμικό και περιεχόμενο, αναδύονται ως ιδιαιτέρως σημαντικά.
Στόχος, δεν μπορεί να είναι άλλος από το να εξασφαλίσουμε την ισότιμη και καθολική πρόσβαση όχι μόνο στην κατανάλωση υπηρεσιών ψυχαγωγίας, αλλά και γνώσης, καθώς και στην παραγωγή ψηφιακών υπηρεσιών, κάτι που θα ενδυναμώσει κοινωνικές ομάδες με λιγότερα προνόμια», σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή», ο υπουργός ΨηφιακήςΠολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.
Στο άρθρο, που φέρει τον τίτλο «Βάζοντας τα θεμέλια της δίκαιης ψηφιακής ανάπτυξης», ο κ. Παππάς αναφέρεται στην οδηγία GDPR (Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων) 2016/679, «η οποία ρυθμίζει την παραγωγή και καλή χρήση προσωπικών και μη δεδομένων στο περιβάλλον που διαμορφώνει η ψηφιακή τεχνολογία και μπαίνει σε εφαρμογή με στόχο να θωρακίσει εκείνα τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που έρχονται στο προσκήνιο, υπό την ονομασία «ψηφιακά δικαιώματα».
Ο κ. Παππάς επισημαίνει πως «σε έναν κόσμο που καθημερινά αλλάζει από τους αυτοματισμούς του λογισμικού, την ανάδυση της τεχνητής νοημοσύνης, τις “έξυπνες μηχανές”, αλλά και τις τεχνολογίες κατανεμημένης εγγραφής (blockchain), δικαιώματα όπως η προστασία της ιδιωτικής ζωής πρέπει να επαναπροσδιοριστούν».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!