Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Ο Πάπας καλεί τον Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης
[Real]: Ο Πάπας καλεί τον Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης

[Real]: Ο Πάπας καλεί τον Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης

Το Βατικανό κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης και έκανε απ’ ευθείας έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση υπερβολικής βίας όταν αντιμετωπίζουν διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.
Τρέχουσες πρωτοβουλίες, περιλαμβανομένης της Συντακτικής Συνέλευσης, «δημουργούν κλίμα έντασης και σύγκρουσης και εκλαμβάνουν το μέλλον ως δεδομένο», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από την Αγία Έδρα και στην οποία ζητείται να ανασταλούν οι αλλαγές.
Το Βατικανό κάλεσε επίσης τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας να αποφύγουν «την υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας».
Στη δήλωση της Αγίας Έδρας απευθύνεται έκκληση για μια λύση με διαπραγματεύσεις βάσει των ίδιων κατευθυντήριων γραμμών που είχε ορίσει πέρυσι το Βατικανό, όταν μεσολάβησε για την πραγματοποίηση συνομιλιών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, οι οποίες αργότερα κατέρρευσαν.
Το Βατικανό καλεί επίσης «όλους τους πολιτικούς πρωταγωνιστές και ιδιαίτερα την κυβέρνηση» να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ισχύον σύνταγμα της χώρας.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!