Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Παπαδημούλης σε Ντράγκι: Καθυστερεί η ολοκλήρωση του τρίτου πυλώνα για την Εγγύηση Καταθέσεων
[Real]: Παπαδημούλης σε Ντράγκι: Καθυστερεί η ολοκλήρωση του τρίτου πυλώνα για την Εγγύηση Καταθέσεων

[Real]: Παπαδημούλης σε Ντράγκι: Καθυστερεί η ολοκλήρωση του τρίτου πυλώνα για την Εγγύηση Καταθέσεων

Πρέπει να ολοκληρωθεί ο τρίτος πυλώνας, που αναφέρεται στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων (EDIS), προκειμένου να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση, συμφώνησε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε επισήμανση του αντιπροέδρου του ΕΚ Δ. Παπαδημούλη ότι το ζήτημα καθυστερεί.
Ο κ. Ντράγκι πρόσθεσε ότι «οι ηγέτες των χωρών είναι προσανατολισμένοι σε πιο πιεστικές ανάγκες, αλλά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και αυτά που παραμένουν σημαντικά για μας».
«Εχουμε την αίσθηση», συνέχισε ο κ. Ντράγκι, «ότι η μείωση του κινδύνου θα πρέπει να συμβαδίζει με τον επιμερισμό του κινδύνου. Έχουν γίνει πολλά για να μειωθεί ο κίνδυνος. Ανέφερα προηγουμένως τα διάφορα “buffer” και το τι έχει κάνει η ΕΚΤ για την έκθεση. Αλλά όλα αυτά είναι μια σταδιακή διαδικασία. Το γνωρίζουμε αυτό, το ζήτημα είναι σημαντικό αλλά όχι πρώτης προτεραιότητας».
Ο κ. Ντράγκι διευκρίνισε ότι «οι σημερινές προτεραιότητες των ηγετών φαίνεται να έχουν μετατοπιστεί» και ότι είναι «προσανατολισμένες σε πιο πιεστικές ανάγκες – αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος για να ξεχάσουμε όλα αυτά που παραμένουν σημαντικά για μας. Έτσι, για να αντιμετωπίσουμε τα ευάλωτα σημεία, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση και με τη δημιουργία του τρίτου πυλώνα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!