Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Παπαδημούλης: Νέες κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
[Real]: Παπαδημούλης: Νέες κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

[Real]: Παπαδημούλης: Νέες κινήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Η Προοδευτική Συμμαχία των ευρωβουλευτών θα συνεχίσει να θέτει επιτακτικά το ζήτημα του χρέους και της ανάπτυξης στην ευρωπαϊκή ατζέντα και με άλλες ενέργειες την επόμενη περίοδο», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, μετά την απάντηση του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί στην επιστολή 38 ευρωβουλευτών της Προοδευτικής Συμμαχίας, με αίτημα την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος, απευθυνόμενος, μεταξύ άλλων, και στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος είναι εκ των συγγραφέων της επιστολής, σημειώνει πως «δεσμεύεται προσωπικά να στηρίξει την Ελλάδα και τον λαό της, που έχει υποφέρει τόσο πολύ εξαιτίας της κρίσης» και υπογραμμίζει πως η υλοποίηση μέτρων για το χρέος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακτήσει η ελληνική οικονομία εμπιστοσύνη, σταθερότητα και πρόσβαση στις αγορές.
«Στην απάντησή του προς τους ευρωβουλευτές της ευρωομάδας της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, που υπογράφουν την επιστολή, ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαιώνει ότι το Eurogroup συμφώνησε τον περασμένο Μάιο να προχωρήσει στην υλοποίηση σειράς βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων, ενώ υπενθυμίζει ότι τον τελικό λόγο, όσον αφορά τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, τον έχουν τα κράτη μέλη, τα οποία οφείλουν να αναλάβουν την απόλυτη ευθύνη σε σχέση, πάντα, και με την πολιτική συμφωνία», σημειώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!