Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Παπαδημούλης: Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη
[Real]: Παπαδημούλης: Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη

[Real]: Παπαδημούλης: Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη

Αρθρο του Δημήτρη Παπαδημούλη, με τίτλο «Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη». φιλοξενεί η βρετανική πλατφόρμα ενημέρωσης και πολιτικής ανάλυσης «Open Democracy».
Στο κείμενο του ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε σημαντικές βελτιώσεις, ξεπερνώντας τις αρχικές εκτιμήσεις για τα έτη 2015 και 2016», ενώ και οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.
Φυσικό επακόλουθο της υλοποίησης αυτού του γενναίου και τολμηρού προγράμματος μεταρρυθμίσεων, οφείλει να είναι το να τηρήσουν οι θεσμοί με τη σειρά τους τις δικές τους δεσμεύσεις προς την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για ελάφρυνση χρέους και τα μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα.
Ιδιαίτερα στα εργασιακά και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς δημοσιονομικής προσαρμογής και επιτήρησης, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαιρεθεί από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο».
Ακολουθεί το άρθρο του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταφρασμένο στα ελληνικά:
Η λύση για την Ελλάδα αποτελεί λύση και για την Ευρωζώνη
Του Δημήτρη Παπαδημούλη*

Το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου έχει στην ατζέντα του την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος και τη συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!