Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: ΟΠΕΚ: Ποιοι κερδίζουν από τη συμφωνία μείωσης παραγωγής
[Real]: ΟΠΕΚ: Ποιοι κερδίζουν από τη συμφωνία μείωσης παραγωγής

[Real]: ΟΠΕΚ: Ποιοι κερδίζουν από τη συμφωνία μείωσης παραγωγής

Ο ΟΠΕΚ κατέληξε χθες σε μια συμφωνία , η οποία, εάν εφαρμοστεί σωστά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της υπερβάλλουσας προσφοράς στην αγορά που έχει καταποντίσει τις τιμές τα τελευταία δυόμισι χρόνια.
Ωστόσο, η συμφωνία ενέχει κάποιο κόστος και κάποια μέλη του καρτέλ θα πληρώσουν μεγαλύτερο τίμημα από άλλα, επισημαίνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.
Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον Περσικό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένου του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ, συμφώνησαν να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων.
Ωστόσο, βασίζονται σε μια γρήγορη ανάκαμψη στις τιμές για να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν έσοδα ή μερίδιο αγοράς από άλλους παραγωγούς.
Το Ιράν και το Ιράκ έχουν θυσιάσει λιγότερα. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν τις περιορισμένες παραχωρήσεις που έκαναν για να επιτευχθεί η συμφωνία κυρίως προσχηματικά, τεχνικού χαρακτήρα μέτρα με στόχο να κατευνάσουν τους Σαουδάραβες.
Άλλα μέλη, από τη Βενεζουέλα έως την Ανγκόλα, που συμφώνησαν να μειώσουν μέρος της παραγωγής τους, δεν έχουν καλό ιστορικό σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωσή τους με συμφωνίες του παρελθόντος.
Παρά τη χθεσινή άνοδο των τιμών, ίσως χρειαστούν μια διαρκή ανάκαμψη για να πειστούν να κάνουν αυτό που τους αναλογεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!