Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: ΟΟΣΑ: Σε τροχιά ανάπτυξης η Γαλλία – Κρίσιμες οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις
[Real]: ΟΟΣΑ: Σε τροχιά ανάπτυξης η Γαλλία – Κρίσιμες οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις

[Real]: ΟΟΣΑ: Σε τροχιά ανάπτυξης η Γαλλία – Κρίσιμες οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις

Η γαλλική οικονομία αναμένεται να καταγράψει ανοδική τάση φέτος αλλά χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις για να ενισχυθεί η απασχόληση, ανέφερε ο Οργανισμός για την Οικονομική και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ).
Στην τελευταία οικονομική του μελέτη, ο φορέας προέβλεψε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στη Γαλλία , στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, θα διαμορφωθεί στο 1,7% φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για 1,3%, που είναι η καλύτερη επίδοση από το 2011.
Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην έρευνα, «χρειάζονται τώρα περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να διατηρηθούν τα τρέχοντα επίπεδα κοινωνικής προστασίας, να αυξηθούν οι θέσεις απασχόλησης και να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών».
Με την παραγωγικότητα και το επίπεδο διαβίωσης να παραμένουν γενικά σε υψηλό επίπεδο, ο Οργανισμός συστήνει «μεταρρυθμίσεις που θα καθιστούν τους φόρους πιο ευνοϊκούς για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση της παραγωγικότητας, μια περισσότερο ανοικτή αγορά εργασίας και την ανάγκη να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης σε φτωχές και περιθωριοποιημένες γειτονιές».
Επιπλέον, ο ΟΟΣΑ ζήτησε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις στις διαπραγματεύσεις για τους εργασιακούς όρους και τις αποδοχές, να απλοποιηθεί το περίπλοκο σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης εκπαίδευσης και να ενθαρρύνονται οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν μη προνομιούχους νέους εκπαιδευόμενους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!