Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Ονοματολογικό ΠΓΔΜ: Το σχέδιο βρίσκεται στο τραπέζι και περιλαμβάνει ονομασία erga omnes
[Real]: Ονοματολογικό ΠΓΔΜ: Το σχέδιο βρίσκεται στο τραπέζι και περιλαμβάνει ονομασία erga omnes

[Real]: Ονοματολογικό ΠΓΔΜ: Το σχέδιο βρίσκεται στο τραπέζι και περιλαμβάνει ονομασία erga omnes

Του Φοίβου Κλαυδιανού
Ανάμεσα στη φράση του Αλέξη Τσίπρα περί “εναλλακτικών σχεδίων” που βρίσκονται στο τραπέζι και του ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ για “μία λύση” η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή από τις δύο πλευρές, η πραγματικότητα φαίνεται να επιβεβαιώνει περισσότερο τον πρωθυπουργό της ΠΓΜΔ, παρά τον Έλληνα ομόλογο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr, έχει διαμορφωθεί πλέον συγκεκριμένο σχέδιο συμφωνίας, καθώς έχει γίνει αποδεκτή από τον ηγέτη των Σκοπίων η αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας του, η οποία αποτελούσε το τελευταίο αγκάθι ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Τσίπρας: Ξενυχτήσαμε με τον Ζάεφ, αλλά δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία – Πρωθυπουργός ΠΔΓΜ: Ελπίζω σε λύση τον Ιούνιο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ωστόσο, απαιτούνται πολύ προσεκτικοί χειρισμοί στο εσωτερικό της ΠΓΔΜ για να περάσει η λύση που έχει διαμορφωθεί από την κοινή γνώμη και ακόμη περισσότερο από το πολιτικό σύστημα της γείτονος. Για αυτό και Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να μιλήσει για εναλλακτικά σενάρια για να μη μεγαλώσει την ήδη μεγάλη πίεση που δέχεται ο ομόλογος του.
Ως ορόσημα τίθενται, πια, η προπαρασκευαστική σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις 25 Ιουνίου και το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 του ίδιου μήνα στις Βρυξέλλες, καθώς και η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου στην ίδια πόλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!