Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας
[Real]: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

[Real]: Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

Μπορεί να άργησαν, αλλά τελικά έφτασαν. Για τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας του 2017 ο λόγος τα οποία φορτώθηκαν χθες στο βράδυ και είναι εκτυπώσιμα στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή του taxisnet. Τα τέλη είναι ακριβώς τα ίδια με πέρυσι καθώς εγκαταλείφθηκαν για φέτος τα σχέδια για αλλαγές.
Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις φορολογούμενων που θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα τέλη. Πρόκειται για όσους έχουν στην κατοχή τους μεταχειρισμένα εισαγόμενα οχήματα καθώς πλέον ως έτος κυκλοφορίας στην Ελλάδα θεωρείται το έτος που το όχημα πήρε για πρώτη φορά πινακίδες σε χώρα της Ε.Ε. Ωστόσο μπορεί σε αυτή την περίπτωση να αυξάνονται τα τέλη, υπάρχει όμως σημαντική μείωση του ετήσιου τεκμηρίου και του φόρου πολυτελούς διαβίωσης που υπολογίζεται βάσει τεκμηρίων για τα οχήματα έως 10 ετών και άνω των 1.929 κυβικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η ανακατάταξη στα τέλη λόγω αυτής της αλλαγής αφορά περίπου 133.000 οχήματα από σύνολο άνω των 5.500.000. Από αυτά για τα 41.978 υπήρξε μείωση των τελών κυκλοφορίας, για τα 60.234 δεν υπήρξε μεταβολή και για τα 31.854 υπήρξε αύξηση.
Και αυτό διότι κρίθηκε ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος μελέτης για παρεμβάσεις και όποια παρέμβαση θα δημιουργούσε σύγχυση στους φορολογούμενους και πιθανώς παρενέργειες στην εισπραξιμότητα των τελών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!