Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: ΟΗΕ: Το Χαλέπι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε «γιγαντιαίο νεκροταφείο»
[Real]: ΟΗΕ: Το Χαλέπι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε «γιγαντιαίο νεκροταφείο»

[Real]: ΟΗΕ: Το Χαλέπι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε «γιγαντιαίο νεκροταφείο»

Το ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού, της μεγαλούπολης της βόρειας Συρίας, κινδυνεύει να «γίνει ένα γιγαντιαίο νεκροταφείο» εάν δεν σταματήσουν οι μάχες και συνεχίσει να εμποδίζεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, προειδοποίησε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο Ασφαλείας, που συγκλήθηκε κατεπειγόντως κατόπιν αιτήματος της Γαλλίας, ο επικεφαλής των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων των Ηνωμένων Εθνών εκτίμησε ότι 25.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού από το Σάββατο κι έκανε λόγο για «δεκάδες νεκρούς μόνο σε μία αεροπορική επιδρομή σήμερα».
Η αντιπολίτευση κάλεσε τον ΟΗΕ να λάβει μέτρα για τους άμαχους στο ανατολικό Χαλέπι

Η κυριότερη συμμαχία της συριακής αντιπολίτευσης κάλεσε σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν άμεσα δράση για την προστασία των αμάχων στο ανατολικό Χαλέπι, πολλές συνοικίες του οποίου ελέγχουν οι αντάρτες, που αντιμετωπίζουν εδώ και δύο εβδομάδες μια σφοδρή, εκτεταμένη επίθεση των δυνάμεων του καθεστώτος της Συρίας και των συμμάχων του.
Σε επιστολή του προς το ΣΑ, ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός (ΣΕΣ) της αντιπολίτευσης έκρινε πως ο ΟΗΕ πρέπει «να λάβει αμέσως μέτρα (…) για να προστατευθούν οι άμαχοι στο Χαλέπι και να σταματήσει η βάρβαρη επίθεση εναντίον τους».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!