Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Ντομπρόφσκις για αξιολόγηση: Όλοι να κάνουν μια τελική προσπάθεια
[Real]: Ντομπρόφσκις για αξιολόγηση: Όλοι να κάνουν μια τελική προσπάθεια

[Real]: Ντομπρόφσκις για αξιολόγηση: Όλοι να κάνουν μια τελική προσπάθεια

Η Κομισιόν θα επιμείνει στις προβλέψεις της και έχει κάθε λόγο να προσδοκά ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, είπε σε συνέντευξή του, ο Βάλντις Ντομπρόφσκις.
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν «μια τελική προσπάθεια» προκειμένου να γεφυρωθούν τα χάσματα και να ολοκληρωθεί επιτυχώς η δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει συγκεκριμένη ημερομηνία.
Αρχικά, ο κοινοτικός αξιωματούχος ομιλώντας στην Euractiv.com επανέλαβε την πάγια θέση της ΕΕ ότι προτεραιότητά της είναι να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, έχοντας ως βάση τη συνθήκη του ESM.
Στο ερώτημα εάν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης οφείλουν να ξεκαθαρίσουν ότι εμπιστεύονται τις προβλέψεις της Κομισιόν για την Ελλάδα, δεδομένου ότι το γερμανικό ΥΠΟΙΚ ζητεί πρόσθετα προοληπτικά μέτρα, ο ίδιος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι η Κομισιόν επιμένει στα στοιχεία της.
“Όσον αφορά τις προβλέψεις μας, ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή σίγουρα θα επιμείνουμε στα στοιχεία μας. Αν δούμε βασικά τα πραγματικά αποτελέσματα της οικονομικής ανάπτυξης και των δημοσιονομικών επιδόσεων, η Ελλάδα έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!