Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Ντάισελμπλουμ: Εχει ένα δίκιο το ΔΝΤ για τα μεγάλα πλεονάσματα!
[Real]: Ντάισελμπλουμ: Εχει ένα δίκιο το ΔΝΤ για τα μεγάλα πλεονάσματα!

[Real]: Ντάισελμπλουμ: Εχει ένα δίκιο το ΔΝΤ για τα μεγάλα πλεονάσματα!

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Την πεποίθηση ότι έως την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει το eurogroup, θα έχει επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών, για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, μετέφερε ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Μοσκοβισί: Μπορεί να κλείσει η συμφωνία για την Ελλάδα – Χρειάζονται όλοι οι θεσμοί
Ο Πρόεδρος Ντάισελμπλουμ αποκάλυψε μάλιστα ΕΕ και ΔΝΤ έχουν καταλήξει στην επεξεργασία των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος και εκκρεμεί η οριστικοποίηση των μεσοπρόθεσμων τα οποία θα συζητηθούν από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά.
Ο επικεφαλής του Eurogroup επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για τις ως τώρα προσπάθειες και την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων, ενώ εξήγησε ότι αν η χώρα παραμείνει εντός τροχιάς, τότε η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι αναμενόμενη.
Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, αυτή τη στιγμή υπολείπεται η συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, ενώ για το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος επανέλαβε την πάγια θέση του πως το 3,5% είναι μεν ο στόχος που έχει συμφωνηθεί, αλλά το τι βάθος θα έχει το μεσοπρόθεσμο διάστημα είναι ανοικτό προς συζήτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!