Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Νέο «χαστούκι» της ΕΕ στην Αγκυρα: Σταματήστε τις προκλήσεις – Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς
[Real]: Νέο «χαστούκι» της ΕΕ στην Αγκυρα: Σταματήστε τις προκλήσεις – Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς

[Real]: Νέο «χαστούκι» της ΕΕ στην Αγκυρα: Σταματήστε τις προκλήσεις – Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς

Η Κομισιόν εγκαλεί την Τουρκία για τη μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της στην έκθεση προόδου για τη την ενταξιακή της πορεία που έδωσε στη δημοσιότητα και ζητά από την Τουρκία «να δεσμευθεί κατηγορηματικά για καλές σχέσεις γειτονίας», με βάση τις διεθνείς συμφωνίες και για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, ενδεχομένως, στο Διεθνές Δικαστήριο.
Στο κείμενο της έκθεσης η Κομισιόν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες της ΕΕ για το ζήτημα και παρότρυνε την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή δράση εναντίον κράτους μέλους ή πηγή τριβών ή πράξεων που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών.
Σημειώνει μάλιστα ξεκάθαρα ότι «οι εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονόμευσαν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».
Τονίζει ότι «οι διμερείς σχέσεις με αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ επιδεινώθηκαν, περιλαμβανομένης ενίοτε επιθετικής και απαράδεκτης ρητορικής».
Καταγράφεται μάλιστα ότι «τον Μάρτιο του 2018 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδίκασε έντονα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος και υπενθύμισε την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί τις σχέσεις του διεθνούς δικαίου και της καλής γειτονίας και να εξομαλύνει τις σχέσεις της με όλα τα κράτη μέλη».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!