Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Νέοι από τη Γερμανία και την Ελλάδα συνεργάζονται για καλό σκοπό
[Real]: Νέοι από τη Γερμανία και την Ελλάδα συνεργάζονται για καλό σκοπό

[Real]: Νέοι από τη Γερμανία και την Ελλάδα συνεργάζονται για καλό σκοπό

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 και στην ταραγμένη από τον πόλεμο περιοχή της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, ένα κέντρο γειτονιάς ξεφυτρώνει στην πόλη του Μόσταρ.
Εκεί, άνθρωποι που βίωσαν τις σφοδρές συγκρούσεις, αρχίζουν σταδιακά να βγαίνουν στον δρόμο και να το επισκέπτονται, στην προσπάθειά τους να βρει η ζωή τους κανονικούς ρυθμούς.
Οι ηλικιωμένοι κάθονται επιφυλακτικά στο παγκάκι για να διαβάσουν εφημερίδα, τα μικρά παιδιά ζωγραφίζουν και οι μεγαλύτεροι παίζουν απλώς κιθάρα.
«Ξεκινήσαμε το κέντρο γειτονιάς όπου οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στη γραμμή αντιπαράταξης θα μπορούσαν να έρθουν και να κάνουν απλά και φυσιολογικά πράγματα» επισημαίνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Έγκερτ Χάρντεν από τον οργανισμό “Mostar Friedensprojekt”, που σημαίνει «Το σχέδιο ειρήνης του Μόσταρ».
Εκεί, όπως σημειώνει, μπορούσαν όλοι να κάνουν κάτι που τους αρέσει, όπως οι μεγάλοι να μιλούν για οτιδήποτε επιθυμούν, τα παιδιά να παίζουν και να συμμετέχουν σε μικρά εργαστήρια και οι έφηβοι να καπνίσουν ένα τσιγάρο, χωρίς να το γνωρίζουν οι γονείς τους.
«Ο οργανισμός μας ιδρύθηκε στο Βερολίνο και το Βραδεμβούργο, στα χρόνια που διαρκούσε ο πόλεμος στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, από το 1992.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!