Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Μπόνους €250 ευρώ για να επιταχυνθεί η έκδοση συντάξεων
[Real]: Μπόνους €250 ευρώ για να επιταχυνθεί η έκδοση συντάξεων

[Real]: Μπόνους €250 ευρώ για να επιταχυνθεί η έκδοση συντάξεων

Στα 250 ευρώ το μήνα ορίζεται η πρόσθετη αμοιβή που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ, εφόσον απασχοληθούν εκτός νόμιμου ωραρίου και πέραν των υπερωριών, για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.
Το θέμα «είναι κεντρικό ζήτημα» για την κυβέρνηση όπως χαρακτηριστικά δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία παραδέχθηκε ότι «σε καμία περίπτωση δεν είμαστε ικανοποιημένοι αλλά εργαζόμαστε σκληρά για να λυθεί το θέμα».
Αχτσιόγλου: Προσπαθούμε να μειώσουμε τις εκκρεμείς συντάξεις – Δεν υπάρχουν αναδρομικές επιβαρύνσεις στις εισφορές
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφει η κ. Αχτσιόγλου μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, σύμφωνα με την οποία η αποζημίωση που θα καταβάλλεται στις ομάδες εργασίας που θα συσταθούν για να επιταχυνθεί η εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης στον ΕΦΚΑ, ορίζεται στα 250 ευρώ το μήνα.
Να σημειωθεί ότι έχει προηγηθεί απόφαση που ορίζει τη δημιουργία τουλάχιστον 100 ειδικών κλιμακίων, ομάδων και υποομάδων και θέτει έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, την έκδοση 63.000 συντάξεων από τις τουλάχιστον 130.000 που εκκρεμούν, έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, για κάθε κλιμάκιο τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι ανά υπάλληλο και ανά μήνα. Βέβαια, ο Ιούλιος έχει ήδη χαθεί, ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Αυγούστου και μόλις χθες, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση που καθορίζει τις αμοιβές, με τη συνολική δαπάνη για τους εργαζόμενους που θα απασχολούνται τα απογεύματα, στον ΕΦΚΑ να εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,75 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!