Τρίτη, 25 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας
[Real]: Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας

[Real]: Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας

Τη θέση ότι «η κυβέρνηση υπονομεύει κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας» εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, σχετικά με την «Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης 2021».
Σύμφωνα με την αρμόδια Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «επιχειρηματικό περιβάλλον, μείωση φορολογίας και αποτελεσματικό Δημόσιο είναι το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας».
Αναλυτικά τι αναφέρει η πρώην υπουργός:

«Καθημερινά η χώρα υφίσταται τις συνέπειες των κυβερνητικών επιλογών που υπονομεύουν κάθε προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας.
Οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με υπέρμετρους φόρους, οι συγχρηματοδοτούμενες δράσεις του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 βαλτώνουν αδικαιολόγητα, η πολιτική αβεβαιότητα αποθαρρύνει τις επενδύσεις.
Συνακόλουθα, η Κυβέρνηση δεν διαθέτει εκείνον τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που θα αξιοποιήσει το δοκιμαζόμενο παραγωγικό δυναμικό του τόπου.
Η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική που συνέταξε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με σημαντική καθυστέρηση, δεν επιτρέπει την παραμικρή αισιοδοξία για τις επιδόσεις της στον τομέα της ανάπτυξης.
Με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, το σχέδιο παραθέτει ήδη εγκεκριμένες ή εφαρμοζόμενες δράσεις, αποτυγχάνοντας να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία. Και αντί μιας ολοκληρωμένης δέσμης θεσμικών μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών και κατάλληλης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, προτείνει αναποτελεσματικά μέτρα πρόσκαιρης ενίσχυσης της απασχόλησης, που θα επιβαρύνουν περαιτέρω τα δημόσια οικονομικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!