Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Μουσκάτ: Δεν υπάρχει κάτι μυστικό στα Malta Files
[Real]: Μουσκάτ: Δεν υπάρχει κάτι μυστικό στα Malta Files

[Real]: Μουσκάτ: Δεν υπάρχει κάτι μυστικό στα Malta Files

«Δεν υπάρχει κάτι μυστικό στα Malta Files», διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ αναφερόμενος στην έρευνα που δημοσιεύεται σε 13 ευρωπαϊκές εφημερίδες για την λειτουργία της χώρας του ως φορολογικού παραδείσου.
«Τίποτε στα “Malta Files” δεν είναι μυστικό. Το να δηλώνεται ότι υπάρχουν εταιρείες offshore στην Μάλτα δεν είναι σωστό ως προς τα γεγονότα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Μάλτας.
«Αυτό που λέω είναι ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό σύστημα », ως προς την φορολογία, πρόσθεσε εξηγώντας ότι «οι διαμαρτυρίες των άλλων χωρών δεν αφορούν την ίδια την ύπαρξη των εγγεγραμμένων στην Μάλτα εταιρειών», αλλά το γεγονός ότι προέρχονται από τις χώρες αυτές.
Οι χώρες που διαμαρτύρονται, με την Γερμανία στην πρώτη θέση που όμως δεν κατονομάσθηκε, θα ήθελαν να εισπράξουν τους φόρους που αυτές οι εταιρείες πληρώνουν» στην Μάλτα, είπε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με την γαλλική ιστοσελίδα «Mediapart», η Μάλτα, η οποία προεδρεύει μέχρι τις 30 Ιουνίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στερεί «τις άλλες χώρες από 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους ετησίως».
Χθες το βράδυ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Μάλτας αρκέσθηκε να απαντήσει ως εξής σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου: «Δεν έχουμε τίποτε να προσθέσουμε σε αυτά που έχουμε ήδη πει».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!