Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Μοσκοβισί: Δεν αποκλείω 4ο μνημόνιο, σίγουρα δεν το θέλω
[Real]: Μοσκοβισί: Δεν αποκλείω 4ο μνημόνιο, σίγουρα δεν το θέλω

[Real]: Μοσκοβισί: Δεν αποκλείω 4ο μνημόνιο, σίγουρα δεν το θέλω

Για πρώτη φορά, ο κοινοτικός επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα του ΑΕΠ μετά το 2018.
Απαντώντας σε ερώτηση του Euro2day.gr σχετική με την ενδεχόμενη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα, ο κοινοτικός επίτροπος δήλωσε ότι «μετά το 2018 δεν θα είμαστε εντός προγράμματος οπότε πολλά μπορούν να αλλάξουν».
Λίγο αργότερα όμως, ο κ. Μοσκοβισί έσπευσε να περιορίσει τις προσδοκίες αποκλιμάκωσης των συνθηκών κρίσης που αρχίζουν να διαμορφώνονται εξαιτίας των διαφωνιών των δανειστών μεταξύ τους και αντανακλούν έντονα σε πολιτικές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και για τέταρτο μνημόνιο, αν δεν εφαρμοστεί το τρίτο μέχρι το τέλος.
Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο τέταρτου προγράμματος, είμαστε στο τρίτο. Στόχος μας είναι να τελειώσουμε και να βγει η Ελλάδα από το μνημόνιο. Τα τρία μνημόνια είναι αρκετά, αλλά πρέπει να εφαρμοστεί ως το τέλος, είπε ο κ. Μοσκοβισί και πρόσθεσε «Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο τέταρτου προγράμματος, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό που θέλουμε».
Σε αυτό το μήκος κύματος, ο κοινοτικός επίτροπος κάλεσε για μια ακόμη φορά την ελληνική κυβέρνηση να κλείσει όσο το δυνατόν ταχύτερα, ει δυνατόν ακόμα και μέσα στις επόμενες τρεις μέρες και σε κάθε περίπτωση πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, τη δεύτερη αξιολόγηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!