Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Η μείωση του αμερικανικού ελλείμματος ο στόχος των ΗΠΑ στην επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA
[Real]: Η μείωση του αμερικανικού ελλείμματος ο στόχος των ΗΠΑ στην επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA

[Real]: Η μείωση του αμερικανικού ελλείμματος ο στόχος των ΗΠΑ στην επαναδιαπραγμάτευση της NAFTA

Οι ΗΠΑ γνωστοποίησαν ότι άμεση προτεραιότητά τους στην επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου για την Βόρεια Αμερική (NAFTA) είναι η μείωση του αμερικανικού ελλείμματος στο εμπορικό ισοζύγιο με το Μεξικό και τον Καναδά. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί τριμερής προπαρασκευαστική συνάντηση στην Ουάσινγκτον.
Σε έγγραφο που απεστάλη στο Κογκρέσο ο Αμερικανός Εκπρόσωπος Εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτάιζερ εξήγησε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει την εμπορική ανισότητα μέσω της βελτίωσης εισόδου των αμερικανικών αγαθών που εξάγονται στις αγορές των δύο χωρών.
Η NAFTA εφαρμόζεται για 23 χρόνια στο πλαίσιο των τριμερών εμπορικών σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ, του Καναδά, αλλά και του Μεξικού.
Για πρώτη φορά σε μια εμπορική συμφωνία με την συμμετοχή των ΗΠΑ η Ουάσινγκτον δηλώνει ότι επιδιώκει την υιοθέτηση συγκεκριμένης πρόβλεψης, η οποία θα απαγορεύει την χειραγώγηση νομισμάτων, από τους εμπορικούς εταίρους.
Η εξέλιξη αυτή, φαίνεται ότι θα χαρακτηρίζει τις εμπορικές συμφωνίες που θα υπογράφουν οι ΗΠΑ, πέραν των γεωγραφικών ορίων της NAFTA, καθώς τόσο ο Καναδάς, όσο και το Μεξικό, δεν θεωρούνται χώρες οι οποίες χειραγωγούν τα νομίσματά τους.
Στο κείμενο των 17 σελίδων αναφέρεται ότι καμία χώρα δεν πρέπει να χειραγωγεί την συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος της προκειμένου να εξασφαλίσει ένα άδικο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Παρόμοιες επισημάνσεις έχουν εκφραστεί από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, επικρίνοντας τις συναλλαγματική πρακτική που σε εμπορικό επίπεδο έχει καταγγελθεί ότι εφαρμόζει το Πεκίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!