Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Μήνυμα Σόιμπλε στην Αθήνα: Εφαρμόστε το πρόγραμμα ή θα πάρετε σκληρότερα μέτρα
[Real]: Μήνυμα Σόιμπλε στην Αθήνα: Εφαρμόστε το πρόγραμμα ή θα πάρετε σκληρότερα μέτρα

[Real]: Μήνυμα Σόιμπλε στην Αθήνα: Εφαρμόστε το πρόγραμμα ή θα πάρετε σκληρότερα μέτρα

Μήνυμα στην Ελλάδα και στην κοινοβουλευτική του ομάδα ήθελε να στείλει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τη δήλωσή του ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να συνεχισθεί και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ , εκτιμά η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε άρθρο της με τίτλο: «Σωτηρία της Αθήνας χωρίς το ΔΝΤ; Το μήνυμα Σόιμπλε».
Ο συντάκτης του άρθρου σημειώνει την άποψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου της γερμανικής κυβέρνησης ότι «ο Σόιμπλε έχει φυσικά πάντα κάποια δεύτερη σκέψη όταν κάνει τέτοιες δηλώσεις».
Τονίζει, επίσης, ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα βασίζονται στο ότι θα υπάρξει τον Απρίλιο ή το αργότερο τον Ιούνιο συμφωνία με το ΔΝΤ για τους όρους της συμμετοχής τους στο ελληνικό πρόγραμμα.
«Αυτή (η συμφωνία) θα είναι μία πολύ δύσκολη για τον Σόιμπλε, καθώς το ΔΝΤ θέλει να υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την οποία αρνείται κάθετα η γερμανική κυβέρνηση», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Από την άλλη πλευρά, όμως, προσθέτει, η αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα ήταν το μεγαλύτερο ατύχημα για το Βερολίνο, διότι θα έπρεπε να υπάρξει νέα ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή λίγο πριν από τις γερμανικές εκλογές, «την οποία δεν θέλει κανείς, ούτε ο Σόιμπλε», λένε κυβερνητικοί παράγοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!