Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: ΕΕ και Μεξικό κατέληξαν σε συνεκτική εμπορική συμφωνία που καταργεί δασμούς, ενισχύει εξαγωγές
[Real]: ΕΕ και Μεξικό κατέληξαν σε συνεκτική εμπορική συμφωνία που καταργεί δασμούς, ενισχύει εξαγωγές

[Real]: ΕΕ και Μεξικό κατέληξαν σε συνεκτική εμπορική συμφωνία που καταργεί δασμούς, ενισχύει εξαγωγές

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Tην επίτευξη εμπορικής συμφωνίας της ΕΕ με το Μεξικό, για το εμπόριο που βάζει τέλος στου δασμούς, περιλαμβανομένων των γεωργικών προϊόντων ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η Κομισιόν από τις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την Κομισιόν θα ωφεληθούν οι εξαγωγές της ΕΕ, ιδίως σε είδη όπως τα πουλερικά, το τυρί, η σοκολάτα, τα ζυμαρικά και το χοιρινό κρέας.
Η συμφωνία, παρέχει προτιμησιακή πρόσβαση σε πολλά τυριά και σε σημαντικό όγκο εξαγωγών γάλακτος σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές, αρχικά για 30.000 τόνους ετησίως, που θα ανέλθουν σε 50.000 τόνους μετά από 5 χρόνια.
Επιπλέον θα επιτρέψει στην ΕΕ να αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές χοιρινού κρέατος στο Μεξικό, με αδασμολόγητο εμπόριο για όλα σχεδόν τα προϊόντα χοιρινού κρέατος.
Η συμφωνία προβλέπει ότι θα εκλείψουν οι δασμοί για προϊόντα όπως η σοκολάτα (σήμερα είναι στο 30%) και τα ζυμαρικά (σήμερα είναι 20%), αλλά εξασφαλίζει και προστασία έναντι απομιμήσεων για 340 γεωγραφικές ενδείξεις, όπως το τυρί Commte από τη Γαλλία, το τυρί Queijo São Jorge από την Πορτογαλία, το Szegedi szalami από την Ουγγαρία και τα δαμάσκηνα Magiun de prune Topoloveni από τη Ρουμανία.
Ακόμη η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο κεφάλαιο για το εμπόριο και την αειφόρο ανάπτυξη, το οποίο θέτει τα υψηλότερα πρότυπα εργασίας, ασφάλειας, περιβάλλοντος και προστασίας των καταναλωτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!