Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 17 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 11 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Μέτωπο κυβέρνησης – Δικαιοσύνης
[Real]: Μέτωπο κυβέρνησης – Δικαιοσύνης

[Real]: Μέτωπο κυβέρνησης – Δικαιοσύνης

Συντηρεί η κυβέρνηση το ανοιχτό μέτωπο με τους δικαστές, μέσω των χθεσινών δηλώσεων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή.
Ο υπ. Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών να απορρίψει, με ψήφους 3-2, την αίτηση της Ηριάννας για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της.
Το κυβερνητικό στέλεχος, μιλώντας στη Βουλή αναφέρθηκε στην «υποδειγματική στάση» της 29χρονης, σε όλη τη διάρκεια της κράτησής της, τονίζοντας ότι «τήρησε τα δικονομικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί, σεβόμενη το δικαιικό σύστημα» και απλά αξιοποίησε «τα εργαλεία του κώδικα ποινικής δικονομίας για την άρση των περιοριστικών όρων που εμπόδιζαν την επιστημονική της εξέλιξη και την ανάγκη της να ταξιδέψει στο εξωτερικό».
Παράλληλα, ο ίδιος καταδίκασε τις βιαιοπραγίες και τις λεκτικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα μετά την έκδοση της απόφασης ως απαράδεκτες, τονίζοντας ότι «όχι μόνον δυσφημούν τον αγώνα και την βασιμότητα των ισχυρισμών της», προσθέτοντας ότι πάνω από όλα οι δικαστές είναι άνθρωποι, κάνουν λάθη, αλλά ο κώδικας ποινικής δικονομίας προβλέπει την υποβολή νέας ένστασης, από το ίδιο δικαστήριο με άλλη σύνθεση.
Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας, ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική για την απόφαση του Αρείου Πάγου , σύμφωνα με την οποία η μη καταβολή δεδουλευμένων δεν συνιστά βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!