Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των 28 της ΕΕ
[Real]: Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των 28 της ΕΕ

[Real]: Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των 28 της ΕΕ

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Ξεκινά το απόγευμα στις Βρυξέλλες, η διήμερη τακτική Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, με το μεταναστευτικό πρόβλημα και ειδικά τις ροές από την κεντρική Μεσόγειο στο επίκεντρο με τους 28 να επεξεργάζονται τη δυνατότητα “αναπαραγωγής” της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας με τις χώρες τη Β. Αφρικής και τη δημιουργία περίκλειστων κέντρων αποβίβασης, ή σταθμών φιλοξενίας και αιτήσεων ασύλου εντός, αλλά κυρίως εκτός της ΕΕ.
Ωρα μηδέν για το μεταναστευτικό στη Σύνοδο των 28: Hot spots σε Αφρική, Λιβύη και… Αιγαίο;

Ακόμη οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να “χαιρετίσουν” και να “υποστηρίξουν έντονα” τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος”, σύμφωνα με το τελευταίο προ σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Πέμπτης, τονίζοντας ότι αυτή η εξέλιξη μαζί με τη συμφωνία μεταξύ της Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ σχετικά με τη συνθήκη της Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας, θέτει ένα ισχυρό παράδειγμα για άλλους στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι ηγέτες θα εγκρίνουν την απόφαση των υπουργών, καθορίζοντας ένα δρόμο για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τη ΠΓΔΜ και Αλβανία τον Ιούνιο του 2019.
Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ, οι 28 αναφέρουν ότι αυτή θα πρέπει αναπτυχθεί “με πλήρη σεβασμό στις αρχές ακεραιότητας, αμοιβαιότητας και αυτονομίας λήψης αποφάσεων της ΕΕ”, ενώ θα απευθύνουν πρόσκληση στους υπουργούς “για να αποφασίσουν τους όρους συμμετοχής τρίτων κρατών στους αμυντικούς σχεδιασμούς της PESCO”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!