Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Η Μέρκελ και ο θρόνος-τουαλέτα του «Charlie Hebdo»
[Real]: Η Μέρκελ και ο θρόνος-τουαλέτα του «Charlie Hebdo»

[Real]: Η Μέρκελ και ο θρόνος-τουαλέτα του «Charlie Hebdo»

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Την Αγκελα Μέρκελ την έχουμε συνηθίσει πάνω σε ένα βάθρο να κάνει δηλώσεις, όμως η γαλλική σατυρική εφημερίδα «Charlie Hebdo» , που κυκλοφόρησε σήμερα για πρώτη φορά στην Γερμανία, στην προσπάθεια της να κατακτήσει την γερμανική κοινή γνώμη με το ακραίο χιούμορ της, την τοποθέτησε πάνω σε έναν θρόνο από πορσελάνη διαβάζοντας το γνωστό έντυπο που έχει ως πρωτοσέλιδο τίτλο: «Charlie Hebdo σε χαλαρώνει».
Στην πρώτη της έκδοση στη Γερμανία η εφημερίδα, εκτός από την τουαλέτα, τοποθετεί την Μέρκελ και στον ανυψωτήρα ενός συνεργείου αυτοκινήτων παραπέμποντας στο σκάνδαλο «ντιζελγκέιτ».
Εκεί ο τίτλος είναι: «Η Volkswagen στηρίζει τη Μέρκελ».
Η Γερμανίδα καγκελάριος ξαπλωμένη στον υδραυλικό ανυψωτήρα δείχνει εξαντλημένη και ένας μηχανικός σχολιάζει πως «με μια νέα εξάτμιση θα βγάλει άλλα 4 χρόνια».
Η εφημερίδα τολμά ένα νέο επιχειρηματικό άνοιγμα στην Γερμανία, σχεδόν δυο χρόνια μετά την φονική επίθεση τζιχαντιστών στα γραφεία του στο Παρίσι.
Η αρχική 16σέλιδη έκδοση με τιράζ 200000 αντίτυπα περιλαμβάνει κι ένα ρεπορτάζ του σκιτσογράφου και εκδότη Λωράν Σουρισώ γνωστού με το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο Riss, στο οποίο φιλοτεχνεί τα πορτρέτα ανθρώπων που συνάντησε και τις σκέψεις για το θέμα της εθνικής ταυτότητας, το κύμα προσφύγων που κατέκλυσε τη Γερμανία κι άλλα θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!