Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: Το μεγάλο στοίχημα της επιστροφής των καταθέσεων
[Real]: Το μεγάλο στοίχημα της επιστροφής των καταθέσεων

[Real]: Το μεγάλο στοίχημα της επιστροφής των καταθέσεων

Η επιστροφή μέρους των 20 δισ. ευρώ, που εκτιμάται ότι παραμένουν σε θυρίδες και στρώματα, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των τραπεζών για το δεύτερο εξάμηνο.
Οι τράπεζες γνωρίζουν ότι τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να επιστρέψουν από την μια μέρα στην άλλη, πολύ περισσότερο που παραμένουν σε ισχύ οι αυστηρότατοι κεφαλαιακοί περιορισμοί, ωστόσο αισιοδοξούν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη και θα βοηθήσει την παγίωση της αίσθησης ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για τη σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων.
Η χαμένη ευκαιρία
Στελέχη τραπεζών σημειώνουν στην «Κ» ότι το 2016, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, σημειώθηκε αύξηση καταθέσεων κατά 4,2 δισ. ευρώ, βελτίωση που χάθηκε στον νέο γύρο «διαπραγματεύσεων» και καθυστερήσεων για τη δεύτερη αξιολόγηση. Αλλη μία ευκαιρία που θυσιάστηκε στον βωμό της μικροπολιτικής.
Οι τράπεζες εκτιμούν ότι και τώρα η βελτίωση της εμπιστοσύνης και του κλίματος που φέρνει η δεύτερη αξιολόγηση θα οδηγήσει σε αύξηση καταθέσεων. Υπογραμμίζουν ότι η δεύτερη αξιολόγηση που συνδέεται με μια νέα ευρύτερη συμφωνία αποτελεί κομβικό σημείο, καθώς φαίνεται ότι οδηγεί στην πλήρη υιοθέτηση του προγράμματος από την κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!