Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Mακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο: Η νέα ευρωπαϊκή κοινή κυριαρχία είναι η απάντηση στις προκλήσεις της ΕΕ
[Real]: Mακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο: Η νέα ευρωπαϊκή κοινή κυριαρχία είναι η απάντηση στις προκλήσεις της ΕΕ

[Real]: Mακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο: Η νέα ευρωπαϊκή κοινή κυριαρχία είναι η απάντηση στις προκλήσεις της ΕΕ

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Σφοδρή επίθεση στους ευρωσκεπτικιστές και τις τάσεις εθνικισμού και απολυταρχισμού ανά την Ευρώπη και εκτός αυτής εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, προτάσσοντας ως απάντηση στα ερωτήματα των πολιτών το ευρωπαϊκό μοντέλο και την παραδοσιακή φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία.
Ο Εμμανουέλ Μακρόν έπλεξε το εγκώμιο των κατακτήσεων και των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων με τους ευρωβουλευτές για το μέλλον της ΕΕ.
Ο Εμ.Μακρόν τόνισε ότι η ευρωπαϊκή ιδέα και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα δεν είναι ούτε παρωχημένο ούτε αφηρημένη, αλλά σε σύγκριση με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις (που όπως είπε κάποιοι θαυμάζουν) βρίσκεται σαφώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ενώ πουθενά αλλού δεν υπάρχει αυτό το επίπεδο δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας, και προοπτικών.
Ξεκαθάρισε όμως, καταφερόμενος εναντίων των επικριτών της ΕΕ, ότι “η αλήθεια είναι η βασική προϋπόθεση”, εξηγώντας ότι οι λαϊκιστές “που αποδίδουν όλα τα προβλήματα στις Βρυξέλλες”, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή.
Ο Γάλλος Πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι απολυταρχισμοί και η επιστροφή στους εθνικισμούς, εντός και εκτός ΕΕ, προωθούν τη μείωση των επιπέδων δημοκρατίας και τόνισε ότι αν η ΕΕ κάνει αυτή την επιλογή, τότε θα έχει κάνει ένα τεράστιο λάθος.
Υπενθύμισε ότι μπορεί μεν να ανήκει σε μια γενιά που δεν γνώρισε τον πόλεμο και την καταστροφή, αλλά προέρχεται από μια περιοχή που η ιστορική μνήμη των μαχών του παρελθόντος είναι ζωντανή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!