Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: «Μάχη» με την τρόικα για τον ακατάσχετο λογαριασμό
[Real]: «Μάχη» με την τρόικα για τον ακατάσχετο λογαριασμό

[Real]: «Μάχη» με την τρόικα για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Μια νέα εκδοχή ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού παζαρεύει το οικονομικό επιτελείο με τους δανειστές, μετά την απόρριψη του αρχικού σχεδίου, με το αιτιολογικό της αμνηστίας, από τους εκπροσώπους των θεσμών.
Το επικαιροποιημένο σχέδιο προβλέπει προστασία έναντι των κατασχέσεων για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, για ένα ποσοστό του ποσού που απομένει μετά την πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων της επιχείρησης μέσω πάγιας τραπεζικής εντολής και όχι στο σύνολο ή σε ένα μέρος του λογαριασμού εξαρχής.
Για παράδειγμα, αν στον τραπεζικό λογαριασμό τον οποίο θα έχει δηλώσει η επιχείρηση ως «ειδικό επαγγελματικό», μετά την πληρωμή των τρεχουσών υποχρεώσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ και μισθοδοσία υπαλλήλων – ενδεχομένως και των οφειλών σε προμηθευτές- απομένουν π.χ 5.000 ευρώ, ένα μόνο ποσοστό αυτών θα προστατεύεται από κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Αν ο πήχης μπει στο 50% για παράδειγμα, τα 2.500 ευρώ θα είναι ανοιχτά σε κατάσχεση.
Αρχικά, η διαπραγμάτευση είχε ξεκινήσει μαξιμαλιστικά. Στόχος ήταν η προστασία του 100% του ειδικού επαγγελματικού λογαριασμού από κατασχέσεις για παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Το σχέδιο αυτό, συνάντησε την κάθετη αντίδραση των δανειστών, καθώς πρακτικά ισοδυναμούσε με αμνηστία για ένα βουνό ληξιπρόθεσμων χρεών που φτάνει μόνο για την εφορία και τα τελωνεία τα 91,5 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!