Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του
[Real]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του

[Real]: Κουτσούμπας: Να μη συμβιβαστεί ο λαός με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του την Παρασκευή στη Χαλκίδα, τόνισε ότι η εργατική τάξη, ο λαός, έχει μόνο μια επιλογή: Να μη συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την εξαθλίωσή του, να μην αποδεχθεί μια ζωή χωρίς δικαιώματα γι’ αυτόν και τα παιδιά του.
Αναφέρθηκε τόσο στο κλείσιμο δεκάδων εργοστασίων στην περιοχή, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να πεταχτούν στην ανεργία χιλιάδες εργάτες, όσο και στην επέκταση των συνθηκών εργασιακής ζούγκλας σε σειρά χώρων δουλειάς, τονίζοντας ότι αυτές οι συνθήκες είναι σύμφωνες με το λεγόμενο ευρωπαϊκό κεκτημένο που επικαλούνται συνεχώς τα κυβερνητικά στελέχη.
«Σύμφωνη με το ευρωπαϊκό κεκτημένο είναι και η πρόσφατη απόφαση του ευρωδικαστηρίου που με αφορμή την προσφυγή της πολυεθνικής Lafarge σχετικά με τις απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας, ανοίγει το δρόμο για την περαιτέρω απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας: «επιβεβαιώνεται ότι ο εργασιακός μεσαίωνας, η διαρκής ανασφάλεια και η ένταση της εκμετάλλευσης είναι οι αξίες της ΕΕ, για να υπηρετήσει τις απαιτήσεις του κεφαλαίου».
Είπε ότι η απόφαση εκθέτει την κυβέρνηση «και τα παραμύθια που πουλάει, ότι δήθεν τα κεκτημένα και οι πρακτικές της ΕΕ θα προστατεύσουν τους εργαζόμενους», και σημείωσε πως η κυβέρνηση εκτίθεται και από τη γενικότερη εξέλιξη «και αποκαλύπτονται τα παραμύθια που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του κ. Τσίπρα πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση, στους εργαζόμενους των Τσιμέντων Χαλκίδας, ότι θα εξασφάλιζε τη λειτουργία του εργοστασίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!