Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Κουντουρά στο αναπτυξιακό συνέδριο: Ο τουρισμός αποτελεί ζωτική δραστηριότητα για όλη την Ελλάδα
[Real]: Κουντουρά στο αναπτυξιακό συνέδριο: Ο τουρισμός αποτελεί ζωτική δραστηριότητα για όλη την Ελλάδα

[Real]: Κουντουρά στο αναπτυξιακό συνέδριο: Ο τουρισμός αποτελεί ζωτική δραστηριότητα για όλη την Ελλάδα

«H κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη στρατηγική για να στηρίξει την ανάπτυξη σε όλη την Ελλάδα, και φυσικά τα νησιά μας, και με ισχυρή πολιτική βούληση επιδιώκει να εξαλείψει παθογένειες και προβλήματα που παρέμειναν άλυτα για δεκαετίες» τόνισε κατά την ομιλία της στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, αναφέροντας ότι για πρώτη φορά υλοποιείται μία συγκροτημένη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική και μία πολυεπίπεδη νησιωτική πολιτική που έχει στόχο να τονώσει τις τοπικές οικονομίες, να ενδυναμώσει την επιχειρηματικότητα και επαγγελματική δραστηριότητα στις τοπικές κοινωνίες, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να φέρει την ανάπτυξη.
Και όσον αφορά στον τουρισμό, τόνισε η κ. Κουντουρά, «όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελεί ζωτική δραστηριότητα για ολόκληρη την Ελλάδα και για το Νότιο Αιγαίο. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τα πολύ θετικά αποτελέσματα που επιτυγχάνουμε μέσα από την πραγματικά εξαιρετική συνεργασία μας με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, την αντιπεριφερειάρχη Μαριέτα Παπαβασιλείου, τον δήμαρχο της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και όλες τις τοπικές αρχές και φορείς».
«Ο τουρισμός είναι κυβερνητική προτεραιότητα. Είναι ισχυρή κινητήρια δύναμη για την εθνική μας οικονομία και αποτελεί ταυτόχρονα τη γέφυρα που ωθεί στην ανάπτυξη και άλλους παραγωγικούς τομείς» επισήμανε η υπουργός Τουρισμού, αναφέροντας επίσης ότι «με επίκεντρο τη βιώσιμη, ισόρροπη και δίκαιη τουριστική ανάπτυξη, όλες οι ενέργειές μας έχουν στόχο να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και οφέλη που θα διαχυθούν σε όλες τις τοπικές κοινωνίες».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!