Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Real]: «Κλείδωσε» η πολιτική συμφωνία για επιστροφή του ΔΝΤ, αλλά…
[Real]: «Κλείδωσε» η πολιτική συμφωνία για επιστροφή του ΔΝΤ, αλλά…

[Real]: «Κλείδωσε» η πολιτική συμφωνία για επιστροφή του ΔΝΤ, αλλά…

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Η συμφωνία ΔΝΤ και ΕΕ για την είσοδο του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, με χρήματα για την επόμενη διετία, έχει κλειστεί στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, μεταξύ της ίδιας της Κριστίν Λαγκάρντ που εκτιμά ότι ελέγχει το διοικητικό της συμβούλιο και των βασικών κυβερνήσεων της ευρωζώνης.
Τελεί δε εν γνώση του προέδρου του Εurogroup, του προέδρου της Κομισιόν και πολλών ακόμα παραγόντων που βρίσκονται πολύ πάνω από το επίπεδο των τεχνοκρατών.
Αυτό που μένει είναι η κυβέρνηση να συμφωνήσει στα ελάχιστα ανοιχτά σημεία του «staff level agreement – συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού» για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης. Το πολιτικό σκέλος της συμφωνίας, αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό, ούτε στους τεχνοκράτες της Κομισιόν, ούτε στους τεχνοκράτες του Συμβουλίου. Πολλοί όμως από αυτούς εισπράττουν καθημερινά την μεταφυσική βεβαιότητα των πολιτικών τους προϊσταμένων για το θέμα.
Όλα τα παραπάνω μεταφέρουν στο real.gr δύο πηγές του Συμβουλίου, με άμεση γνώση της υπόθεσης, προερχόμενες από δύο πολύ σημαντικά για την υπόθεση κράτη-μέλη.
«Αν οι τεχνοκράτες αφήνονταν να πάρουν όλες τις αποφάσεις, τότε πάντα η απάντηση θα ήταν “δε γίνεται , δε φτάνουν αυτά”, αλλά στον κόσμο που ζούμε οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους πολιτικούς και ως εκ τούτου με αυτό τον τρόπο θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Ταμείου και η βιωσιμότητα του χρέους ως το πέρας της περιόδου αποπληρωμής του», σημειώνει τρίτη πηγή της ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!