Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Real]: Κυβέρνηση: «Ναι» σε οδυνηρό συμβιβασμό αλλά «όχι» σε νέα μέτρα μετά το 2018
[Real]: Κυβέρνηση: «Ναι» σε οδυνηρό συμβιβασμό αλλά «όχι» σε νέα μέτρα μετά το 2018

[Real]: Κυβέρνηση: «Ναι» σε οδυνηρό συμβιβασμό αλλά «όχι» σε νέα μέτρα μετά το 2018

Του Παναγή Γαλιατσάτου

Ακόμα και το ενδεχόμενο ενός οδυνηρού συμβιβασμού φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση και να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για το χρέος έως το τέλος του χρόνου.
Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει τον σχεδιασμό του (ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αποφάσεις για βραχυπρόθεσμα μέτρα, ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στις αρχές του 2017) να βρίσκεται στον αέρα, καθώς είναι ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της αξιολόγησης ακόμα και μετά το τέλος Δεκεμβρίου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει ωστόσο – και άκουσαν να τους το λένε και οι κ.κ. Μοσκοβισί και Κερέ που επισκέφτηκαν την Αθήνα τις τελευταίες μέρες – ότι το παράθυρο ευκαιρίας για την όποια διευθέτηση του χρέους είναι πολύ περιορισμένο, καθώς από τις 4 Δεκεμβρίου η Ε.Ε μπαίνει σε μια περίοδο έντονων αναταράξεων με το ιταλικό δημοψήφισμα και τις αυστριακές προεδρικές εκλογές, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί από το Μάρτιο του 2017 και μετά στις ολλανδικές και τις γαλλικές εκλογές.
Ετσι, χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο, να αποδεχτεί η κυβέρνηση υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και για τα έτη 2019 και 2020, ώστε να υπάρξει συμφωνία στο μεσοπρόθεσμο και να αρθεί ένα σημαντικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης: «τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα -οφείλω να σας πω- ότι αναθεωρούνται πάρα πολύ συχνά, δύο φορές το χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!