Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Κύπρος: Συνολική αποζημίωση 600.000 ευρώ σε δύο θύματα της έκρηξης στο Μαρί
[Real]: Κύπρος: Συνολική αποζημίωση 600.000 ευρώ σε δύο θύματα της έκρηξης στο Μαρί

[Real]: Κύπρος: Συνολική αποζημίωση 600.000 ευρώ σε δύο θύματα της έκρηξης στο Μαρί

Αποζημίωση ύψους εξακοσίων χιλιάδων ευρώ επιδίκασε το Επαρχιακό Δικαστήριο της Λάρνακας για δύο από τα θύματα της πολύνεκρης έκρηξης στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης, κοντά στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου, 2011.
Το δικαστήριο καθόρισε αποζημίωση τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για κάθε ένα από τα δίδυμα αδέρφια, Μίλτο και Χρίστο Χριστοφόρου, τα οποία ήταν ανάμεσα στα 13 θύματα της έκρηξης κατασχεθέντων εκρηκτικών από το Ιράν, που προορίζονταν για τη Συρία.
Τα δύο δίδυμα αδέλφια που υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία, είχαν επιφορτισθεί με την κατάβρεξη εμπορευματοκιβωτίου, ένα από τα 99 που είχαν στοιβαχθεί στη βάση, στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά.
Όπως έχει προκύψει από τις ανακρίσεις, κανένας αρμόδιος δεν είχε προειδοποιήσει είτε τους πυροσβέστες είτε το προσωπικό της βάσης ότι υπήρχε κίνδυνος έκρηξης.
Το κράτος κατέβαλε ανάλογες αποζημιώσεις με αυτές που επιδίκασε το δικαστήριο στους συγγενείς άλλων θυμάτων της έκρηξης.
Υπενθυμίζεται ότι από τη τρομερή έκρηξη 500 τόνων εκρηκτικών καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς οι καινούργιες εγκαταστάσεις του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού, μερικές από τις οποίες δεν είχαν τεθεί καν σε λειτουργία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!