Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Real]: Κυπριακό: Δηλώσεις υποστήριξης στη διαδικασία της Γενεύης από ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
[Real]: Κυπριακό: Δηλώσεις υποστήριξης στη διαδικασία της Γενεύης από ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

[Real]: Κυπριακό: Δηλώσεις υποστήριξης στη διαδικασία της Γενεύης από ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Οι ηγέτες των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, προέβησαν σε δηλώσεις υποστήριξης της διαδικασίας των συνομιλιών της Γενεύης για το Κυπριακό.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ανέφερε ότι η Διάσκεψη της Γενεύης υπήρξε θετική για την εθνική υπόθεση, χαρακτηρίζοντας σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά η τουρκική πλευρά κατέθεσε χάρτη, σύμφωνα με τον οποίο επιστρέφονται εδάφη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Νεοφύτου χαρακτήρισε, επίσης, σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται διεθνής διάσκεψη για θέματα ασφάλειας, με τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, των τριών εγγυητριών δυνάμεων, καθώς επίσης και των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ανώτατο επίπεδο.
«Για πρώτη φορά γίνεται αποδεκτό ότι το αναχρονιστικό σύστημα εγγυήσεων του 1960 δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι δύο αυτές εξελίξεις είναι αποτέλεσμα της σωστής στρατηγικής του Προέδρου της Δημοκρατίας», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε ικανοποίηση για τη συνέχιση του διαλόγου στο κεφάλαιο της ασφάλειας, επισημαίνοντας πως θα καταγραφούν απόψεις, ιδέες και σενάρια τα οποία στη συνέχεια θα συζητηθούν σε ανώτατο επίπεδο, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, συνέχισε, θα διαφανούν οι πραγματικές προθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν και της Αγκύρας, προσέθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: REAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!